Bakács Orsolya vagyok, 2019-ben végeztem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Divat- és textiltervező mesterképzésén. 2016-ban terveztem és készítettem el első menyasszonyi ruhámat, azóta rengeteg szerelmes nőt ismerhettem meg, akiknek hálás vagyok a bizalmukért. A letisztult esztétika és a természetesség fontosak számomra a tervezői munkámban, ruháimmal éteri aurát szeretnék kölcsönözni menyasszonyaimnak a nagy napra, hogy kiemeljem egyedi szépségüket.
Szeretem az újat, frissességet klasszikus eleganciával ötvözni. A túldíszítettség helyett a szabásra, sziluettre, az alapanyagok önmagukban való szépségére helyezem a hangsúlyt. Olyan menyasszonyok számára tervezek, akik imádják a selymek tapintását, akik finom részletekkel hangsúlyozzák ki nőiességüket. Akiknek fontos az elegancia és egyediség.

Imádom a munkámat, hiszen minden egyes menyasszonnyal egy új ember ismerhetek meg, így a tervezés és alkotás mindig változatos és izgalmas. Életük legszebb időszakát kísérhetem végig és nagyon boldoggá tesz, ha munkámmal én is hozzájárulhatok a boldogságukhoz! Fontos számomra, hogy össze tudjunk hangolódni, hiszen így érezhetek rá igazán arra, hogy milyen ruha lenne az, ami a menyasszony élete legszebb napjához méltó és igazán az övé.

Diplomamunkámban a menyasszonyi ruha újrahasznosítására tettem kísérletet Selyemkert című növényi festett kollekciómmal, amit Textil/Szakács Niki-vel közösen készítettünk. Tervezőként szeretném, ha az aprólékosan elkészült menyasszonyi ruha több éven át örömet okozhatna a menyasszonyoknak, a növényi festés segítségével új életet kapjon, új varázslatos jelentéstartalommal ruházódjon fel. Hiszen a menyasszonyi ruha a nő életének legfinomabb, legkülönlegesebb ruházata, ezt az örökséget a növényi festés méltó módon viheti tovább.